Intézményeink több 100 liter textil öblítőt kaptak a szigetszentmiklósi Monsun Kft.-től

Pótkarácsonyi ajándékként a CÉHálózat többi tagszervezetével együtt több 100 liter öblítőt kaptunk adományba egy hazai tisztítószergyártó cégtől. A szigetszentmiklósi Monsun Kft által felajánlott öblítő-koncentrátumokat 2018 év elején már használatba is vehettük.

Az öblítők nagyon kellemes, friss illatúak. Csomagolásuk praktikus, könnyen kezelhető. A minősége kiváló, könnyen adagolható, kellemesen puhává varázsolja a ruhákat. Az ellátottak és a mosodai kollégák nagyon örültek az adománynak, köszönet érte az adományozónak. Nagy segítség ez intézményeinknek és támogatott lakhatásban élőknek.

Kerítés felújítás

November elejére elkészült a Csobánkai Majorság kerítésének felújítása. Közel 300 m új kerítésháló és 40 új oszlop került beépítésre.  A munka nagy részét természetesen a majorságban foglalkoztatottak végezték. Nagy büszkeséggel tölti el őket az eredményes munka.

Tollaslabdaverseny Tiszakécske

Október hónapban Tiszakécskén 10 ellátott vett részt a tollaslabda versenyen. A felkészülés az őszi időjárás miatt már az albertirsai általános iskola tornatermében zajlott. A versenyre jelentkezést egy felmérés előzött meg, mivel feltételekhez kötött volt a versenyre való jelentkezés. Nagyon lelkes volt mindenki, szép eredmények születtek.

Az eredmények:

  • 3 arany
  • 3 ezüst
  • 4 bronz

Őszbúcsúztató

A mindig nagy sikerű gyöngyfűzés az őszi mulatság alkalmával is sokak kedvence volt. Nagyon szép ékszerek készültek ez alkalommal is.

A már hagyománynak számító októberi őszbúcsúztató idén is nagy sikert aratott.  Kezdésként mindenki lovas kocsikázhatott, boldogan ült fel mindenki a lovas kocsira. A délelőtti órákban ügyességi feladatok színesítették a napot, majd egy tartalmas ebéd és sütemény következett. Egy kis pihenő után folytatódott a jó hangulat. Ebéd után is sor került vidám ügyességi játékokra Különböző zenés játékok után következett a fergeteges zenés mulatság. Mindenkinek nehezére esett vacsoráig befejezni a táncot, mivel nagyon jól érezte magát mindenki.

Gánt

A színjátszó kör tagjai Gánton léptek fel a „Bontsd ki magad” fesztiválon. Az „Egyszer volt Budán kutyavásár” című darabot adták elő. 6 ellátott egy mentálhigiénés munkatárs kíséretében érkezett Gántra. A hosszas felkészülés meghozta az eredményét, a színdarab nagyon jól sikerült. A kezdeti izgalom feloldása után, örömmel mutatták meg a nagy létszámú közönségnek műsorukat

Városnap, Albertirsa

Szeptember hónap egyik állandó programjaként említhető az albertirsai városnap. A délutáni órákban, a koncertek megkezdése előtt látogatott ki a csoport a rendezvényre. Közös uzsonnázás után fagylaltozásra is sor került. A tűzijáték megtekintése után indultunk vissza az intézménybe. A kezdeti rossz idő ellenére, mindenki nagyon jól érezte magát.

Reptéri kirándulás

Szeptember hónapban több ellátott részt vett a reptéri kiránduláson. Az egész napos reptéri látogatás lenyűgözött mindenkit. Szinte minden területre bepillantást nyerhettek, valamint régi repülőgépekre is felülhettek. Nagy izgalommal, boldogan meséltek a látogatás részleteiről. A kirándulásra autóbusz vitte és hozta az ellátottakat.

2017 nyaralás

Az idei nyáron, egy hétig Balatonszárszón töltötte nyaralását közel 50 ellátottunk az Irmák Nonprofit Kft. jóvoltából. Szerencsére az idő is kedvező volt, így lehetőség nyílt a strandolásra, fagylaltozásra. A nyaraláson sor került még egy bulira a buli hajón, kirándulásra, valamint kisvasutazásra. Mindenki nagyon jól érezte magát, a nyaralásról feltöltődve, sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza.