Intézményeink több 100 liter textil öblítőt kaptak a szigetszentmiklósi Monsun Kft.-től

Pótkarácsonyi ajándékként a CÉHálózat többi tagszervezetével együtt több 100 liter öblítőt kaptunk adományba egy hazai tisztítószergyártó cégtől. A szigetszentmiklósi Monsun Kft által felajánlott öblítő-koncentrátumokat 2018 év elején már használatba is vehettük.

Az öblítők nagyon kellemes, friss illatúak. Csomagolásuk praktikus, könnyen kezelhető. A minősége kiváló, könnyen adagolható, kellemesen puhává varázsolja a ruhákat. Az ellátottak és a mosodai kollégák nagyon örültek az adománynak, köszönet érte az adományozónak. Nagy segítség ez intézményeinknek és támogatott lakhatásban élőknek.

Kerítés felújítás

November elejére elkészült a Csobánkai Majorság kerítésének felújítása. Közel 300 m új kerítésháló és 40 új oszlop került beépítésre.  A munka nagy részét természetesen a majorságban foglalkoztatottak végezték. Nagy büszkeséggel tölti el őket az eredményes munka.

Tollaslabdaverseny Tiszakécske

Október hónapban Tiszakécskén 10 ellátott vett részt a tollaslabda versenyen. A felkészülés az őszi időjárás miatt már az albertirsai általános iskola tornatermében zajlott. A versenyre jelentkezést egy felmérés előzött meg, mivel feltételekhez kötött volt a versenyre való jelentkezés. Nagyon lelkes volt mindenki, szép eredmények születtek.

Az eredmények:

  • 3 arany
  • 3 ezüst
  • 4 bronz

Őszbúcsúztató

A mindig nagy sikerű gyöngyfűzés az őszi mulatság alkalmával is sokak kedvence volt. Nagyon szép ékszerek készültek ez alkalommal is.

A már hagyománynak számító októberi őszbúcsúztató idén is nagy sikert aratott.  Kezdésként mindenki lovas kocsikázhatott, boldogan ült fel mindenki a lovas kocsira. A délelőtti órákban ügyességi feladatok színesítették a napot, majd egy tartalmas ebéd és sütemény következett. Egy kis pihenő után folytatódott a jó hangulat. Ebéd után is sor került vidám ügyességi játékokra Különböző zenés játékok után következett a fergeteges zenés mulatság. Mindenkinek nehezére esett vacsoráig befejezni a táncot, mivel nagyon jól érezte magát mindenki.

Gánt

A színjátszó kör tagjai Gánton léptek fel a „Bontsd ki magad” fesztiválon. Az „Egyszer volt Budán kutyavásár” című darabot adták elő. 6 ellátott egy mentálhigiénés munkatárs kíséretében érkezett Gántra. A hosszas felkészülés meghozta az eredményét, a színdarab nagyon jól sikerült. A kezdeti izgalom feloldása után, örömmel mutatták meg a nagy létszámú közönségnek műsorukat

Városnap, Albertirsa

Szeptember hónap egyik állandó programjaként említhető az albertirsai városnap. A délutáni órákban, a koncertek megkezdése előtt látogatott ki a csoport a rendezvényre. Közös uzsonnázás után fagylaltozásra is sor került. A tűzijáték megtekintése után indultunk vissza az intézménybe. A kezdeti rossz idő ellenére, mindenki nagyon jól érezte magát.

Reptéri kirándulás

Szeptember hónapban több ellátott részt vett a reptéri kiránduláson. Az egész napos reptéri látogatás lenyűgözött mindenkit. Szinte minden területre bepillantást nyerhettek, valamint régi repülőgépekre is felülhettek. Nagy izgalommal, boldogan meséltek a látogatás részleteiről. A kirándulásra autóbusz vitte és hozta az ellátottakat.