Albertirsa – Óriási siker a 10. Városnapon

2013. szeptember 7-én Albertirsa a várossá válás 10. évfordulóját ünnepelte. Az Irmák Speciális Otthon két Lakóotthona közösen indult a IV. Kőleves Fesztiválon, amely a program egyik kiemelt eseménye volt a város főterén. Az Irmák Csipet Csapat formáció (Vágvölgyi Teréz, Rózsa Anikó és Tóth Tünde volt kolléganő és a lakóotthonok lakói) tárkonyos füstölt csülkös bableves készítésével neveztek. A nyolc induló csapat közül az első helyezést sikerült elérnünk a neves és gyakorlott versenytársak előtt! Az esti díjátadón a színpadon vehettük át a fődíjat, a különleges városnapi tortát. A főzősátorunkban a nap során számos vendéget fogadhattunk, köztük a nap házigazdáját, Böszörményi Kovács Zsolt humoristát, valamint a Republic zenekar több tagját. Az est házigazdája átkeresztelte csapatunkat, „Irmák – A három nővér” csapatra.
Az ünnepség már pénteken elkezdődött a város különböző helyszínein. Bohócok előadása, gombócevés, lufieregetés, színházi előadás közül választhattunk. Különösen érdekes volt az éjszakai fáklyás felvonulás: gyalogosan a Gerje-Party fúvósok kíséretével a Hősök kertjéből az Erzsébet térre vonultunk. Szombaton, a Művelődési Ház jóvoltából saját standot állítottunk fel az Erzsébet téren, ahol vásárlással egybekötött bemutatót tartottunk varrodánk munkáiból. A helyi Horgász Egyesület lehetőséget biztosított a városnapi horgászversenyen való indulásra Virág Ferencnek, akinek ez a kedvenc időtöltése.
Intézményünk lakói az Erzsébet téren sok-sok érdekes program közül választhattak, például a Fabula bábszínház Vitéz János előadását, a Tessedik iskolások előadását, az Acousteria együttes fellépését, vagy a Republic zenekar és Sipos F. Tamás kétórás koncertjét. A tragikusan fiatalon elhunyt énekesükre, Cipőre, közösen emlékeztünk a színpadon meggyújtott gyertyák fényében, a hangszórókból szóló egyik feledhetetlen slágerét hallgatva. A koncert után színpompás ünnepi tűzijáték következett. Aki a hosszú nap sok-sok színes eseménye után még erőt érzett magában, meghallgathatta a Fivérek koncertjét és diszkózhatott az éjszakába nyúlóan.
Ez a nap, városunk születésnapja sokáig emlékezetes fog maradni számunkra. Várjuk a következőt! Isten éltessen, Albertirsa!

IRMÁK Cégcsoport

Társaságunk 2000. szeptemberi kezdete óta Magyarország egyik legnagyobb civil szociális szolgáltatójává nőtte ki magát, jelenleg napi szinten nagyjából 550 fő ellátottal. Szolgáltatásaink közé tartozik a szociális és idősellátás, és a támogatott lakhatás szolgáltatások nyújtása.