Ébredező Albertirsa

A márciusi hónapunk már a tavaszi felpezsdülés jegyében telt. Volt mozgás, volt megemlékezés és némi ünneplés is a sok munka mellett.
 
Hófutó verseny Kőszegen
Kőszegen kezdtek sportolóink egy „hómentes” hófutó versennyel. Ez a jelenség már nem újdonság, az a furcsa már, ha hóban kell versenyezni…Szép eredményekkel és rengeteg éremmel (2arany, 7 ezüst és 1 bronz) tért haza a kis csapat, miután a kirándulást színesítették a környékbeli nevezetességek megtekintésével.
Ünnepeink
Alighogy a sportolók kipihenték magukat, máris elérkezett a Nőnap. Nagy meglepetésként fogadták hétfőn a munkateremben sorakozó virágrengeteget. Kivétel nélkül büszkén vitték a kis növényüket. Sokan azóta is nagy szeretettel gondozzák azt.
A sok munka között szorítottunk időt a Március 15-i nemzeti ünnepre is. Csepürágó csoportunk tagjai készültek egy verses, énekes műsorral. Lelkes izgalommal, eleinte remegő hanggal, majd hazafias büszkeséggel szavalták és énekelték el a szövegüket. A hangulat könnyen átragadt a nézőkre is, s velük együtt dalolták el a Himnuszt.
Szorgoskodó kezek – szépülő kert, épület
Sok volt a munka a műhelyben. Az ICO Zrt. bennünket is megbízott, hogy az EU-s választási tollak összeállításában részt vegyünk. Mintegy 100.800 db kész toll került ki kezeink közül.
Munka terén, hála a tavasz megérkezésének, beindultak a kerti munkálatok. Mint szorgos hangyák belendültek a kertészek, s folyamatosan csinosítják az udvart, virágágyásokat. A konyhakert is éledezik: szabályos sorokban bújnak ki a korai termények, melyeket már várnak a konyhán is.
A takarító munkacsoport a tavaszi nagytakarításba kezdett, s hogy az összkép teljes legyen, akarbantartók a teraszt újították fel.
Társadalmi munka
A hónap levezetéseként önkéntesekből álló csoportunk – immáron évek óta hagyományként – részt vett a város szervezésében megrendezett szemétgyűjtési akción. Lakóinkból álló húsz fős csoport kapta a település egy kijelölt terültét, s itt a kiosztott zsákokba gyűjtötték az autósok által szétdobált hulladékot. Ahogy nőtt a fáradtság, úgy gyűltek a teli zsákok, s végül elégedetten, kimerülten és büszkén érkeztek haza.

IRMÁK Cégcsoport

Társaságunk 2000. szeptemberi kezdete óta Magyarország egyik legnagyobb civil szociális szolgáltatójává nőtte ki magát, jelenleg napi szinten nagyjából 550 fő ellátottal. Szolgáltatásaink közé tartozik a szociális és idősellátás, és a támogatott lakhatás szolgáltatások nyújtása.