Kiváló sportemberünk, Holdosi Károly az efoesz.hu cikkében

Tehetséges értelmi fogyatékossággal élő fiatalokat díjaztunk a Parlamentben!

Mindig nagy öröm számunkra, mikor olyan értelmi fogyatékossággal élő fiatalokról adhatunk hírt, akik képességeikkel, kitartásukkal és lelkesedésükkel követendő példát mutathatnak társaiknak. Az idei évben március 27-én rendeztük meg a Göllesz Viktor Ösztöndíj- és a Frim Jakab Emlékérem ünnepélyes díjátadóját, amelyre a Parlament Delegációs termében került sor.

A Göllesz Viktor ösztöndíjat 2003-ban alapítottuk azzal a céllal, hogy támogassuk azokat az értelmi fogyatékossággal élő fiatalokat, akik az élet egy adott területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, ezáltal pedig segítsük beilleszkedésüket, nem utolsó sorban pedig megerősítsük őket abban, hogy eredményeik különlegesek, figyelemre- és értékelésre méltóak.
Az idei év Göllesz Viktor Ösztöndíj nyertesei: Erdősi Edina – munka, Holdosi Károly – sport, Katona Zoltán Levente és Szalay Anna Lilla – művészet, Pesti Dávid – tanulás.

Szövetségünk 1990-ben alapította a Frim Jakab Emlékérmet, mellyel azokat a kiváló szakembereket, közéleti személyiségeket kívánjuk elismerni, akik az értelmi fogyatékossággal élő emberek érdekében végzett munkájukban egyedülálló eredményeket értek el. Idén Bernáth Ildikót, a támogatott lakhatás nagykövetét, s Porga Gyulát, Veszprém városának polgármesterét díjaztuk elismerve munkájukat, szakmai felkészültségüket, s elkötelezettségüket az értelmifogyatékos-ügy felé.

IRMÁK Cégcsoport

Társaságunk 2000. szeptemberi kezdete óta Magyarország egyik legnagyobb civil szociális szolgáltatójává nőtte ki magát, jelenleg napi szinten nagyjából 550 fő ellátottal. Szolgáltatásaink közé tartozik a szociális és idősellátás, és a támogatott lakhatás szolgáltatások nyújtása.