Piliscsaba – Őszi lombhullatós programjaink

Az idősek világnapját két helyszínen is megünnepeltük. Lakóinkat meglátogatták a helyi óvodások, akik kedves műsorral és ajándékokkal kedveskedtek. A városi rendezvényen pedig külön köszöntötték a 80, 85, 90 éves lakóinkat.
A szép időt kihasználva ellátogattunk Esztergomba, a mágikus kőfejekhez, ahonnan energiával feltöltődve és élményekben gazdagon értünk haza.
Beindult az állatterápia. Hetente egyszer három terápiás kutya látogat hozzánk és mindenfajta produkciókkal kápráztatják el lakóinkat. A bátrabbak maguk is kipróbálhatják a kutyaidomítás fortélyait, de egy-egy simogatás is nagyon sokat jelent időseinknek.
Az idén a szüreti bál helyett Halloween partyt terveztünk. Merész ötletünket tett követte. Érdeklődéssel vártuk az idős korosztály reakcióját. Az intézményt ennek megfelelően díszítettük, félelmetes ruhákba bújtunk, Halloween-tálakat készítettünk és szörny-koktélokat kevertünk. Minket is meglepett, hogy milyen rugalmassággal kezelték a számukra nem szokványos ünnepet. A vetélkedőkben aktívan részt vettek, kóstolgatták a tál „finomságait”, cérnán lógó „bogarakat” ettek időre, célba dobtak egy zombi kezébe, a Halloween-mix összetevőit találták ki. Mikor mindenki kellően jóllakott a különlegességekből, reggelig roptuk a táncot Rudi zenész slágereire.

IRMÁK Cégcsoport

Társaságunk 2000. szeptemberi kezdete óta Magyarország egyik legnagyobb civil szociális szolgáltatójává nőtte ki magát, jelenleg napi szinten nagyjából 550 fő ellátottal. Szolgáltatásaink közé tartozik a szociális és idősellátás, és a támogatott lakhatás szolgáltatások nyújtása.