A közel 4 hektáros majorság a Pilis kapujában, Csobánkán található – távol a város zajától, hegyekkel körbeölelve. A természet szépségéhez társul a majorság barátságos állatainak szelídsége. A gazdaságban kecske, háziszárnyas és disznók nevelkednek, alig várják az idelátogató vendégek tápláló kényeztetését. A majorság területén egy lovarda is működik, ahol lovaglási lehetőség biztosított.

A kertészetünkben szabadföldi termesztés mellett három termesztőház is üzemel – itt állítjuk elő a park díszítéséhez szükséges dísznövényeket és zöldséget termelünk a saját főzőkonyhára (paradicsom, paprika, hagyma, zöldborsó, saláta, stb.)

A frissen telepített gyümölcsös termőre fordulásukig az öreg gyümölcsfáink látnak el minket meggyel, almával, szilvával; a levendulásban az illatpárnákhoz állítjuk elő a szükséges alapanyagot, 2 hektáron pedig szántóföldi növénytermesztés folyik.

A kertészeti termelés éves termesztési terv alapján történik okszerű és minimális – biokertészetben engedélyezett – vegyszerek alkalmazásával.

A majorsági dolgozók többsége az akkreditált foglalkoztatás keretében látja el feladatait, melyek a növénytermesztés és az állatgondozáson túl az intézmény parkjának fenntartása, ápolása is.