Bemutatkozás

Sokak számára minden bizonnyal a múlt évszázad ’60-as, 70-es éveiből ismerősen cseng a Cegléd Városi és Járási Úttörő Tábor neve. A rendszerváltást követően ez a Tábor a kistérség több önkormányzatának tulajdonába került, és időközben ifjúsági tábor néven működött tovább, miközben számos felújítás, fejlesztés ment végbe: a sátrak helyett faházak épültek, és megépült a sportpálya is. Az elmúlt időszakban az albertirsai önkormányzat üzemeltetésében működött – egészen 2012. áprilisáig.
Ekkor került sor ugyanis a Balatonszárszói Ifjúsági Tábor üzemeltetési szerződésének aláírására az IRMÁK UTILIS Nonprofit Kft. és a Tábortulajdonos Önkormányzatok között. Ezt követően rövid felkészülési idő után 2012-ben ismét megnyitotta kapuit a Tábor az érdeklődök előtt. A 140 férőhelyet biztosító szálláshelyen 2012 és 2013 nyarán közel 3000 vendég töltött el néhány napot, többnyire egy teljes turnust, így – nagy örömünkre - sikeresnek mondhatjuk üzemeltetésünk első két szezonját. A tábor kedvezményes ára miatt egyre több család, kis- és nagycsoportos gyermek és felnőtt közösségek, illetve szociális intézmények ellátottjai részére vált elérhetővé.
A Tábor felszereltsége mai is a régi, klasszikus ifjúsági szálláshelyek hangulatának megfelelő, a táborhoz tartozó sportpálya és partszakasz ma is teljeskörű kikapcsolódási, pihenési lehetőséget biztosít a vendégeknek.

Kiemelt céljaink között szerepelt és szerepel az, hogy kedvezményes árainkkal minél szélesebb körben tudjunk biztosítani pár napos kikapcsolódási lehetőséget, azzal együtt, hogy minden korosztály számára megfelelőek legyenek a tábor nyújtotta szolgáltatások. Az ellátásért fizetendő díj 4-16 fős faházakban történő elhelyezést és napi háromszori étkezést foglal magában, valamint a táborhoz tartozó saját strand, illetve sportpálya – számos sporteszközzel – vendégeink általi térítésmentes használatát.
További fontos törekvésünk, hogy mind az oktatási intézményekben tanuló fiatalok, mind a szociális intézményekben élők számára tudjunk színvonalas, tartalmas, ám mégis elérhető áron kínált táborozási lehetőséget biztosítani. A cégcsoport által fenntartott intézmények ellátottjai részére, az elmúlt években is rendszeresen megszervezésre kerültek nyári táborok, így fenntartóként és most már tábor üzemeltetőként is tudjuk, milyen felejthetetlen élményt tud nyújtani a táborozás a szociális intézmények kliensei számára. Az üzemeltetési szerződés aláírásának évében a cégcsoport már 12 éves szakmai múlttal rendelkezett, és összesen 8 telephelyen, közel 500 fő részére nyújtott szociális bentlakásos ellátást, így joggal mondhatjuk magunkat a szociális szféra ellátottai életének a lehető legszínesebbé, legtartalmasabbá tétele elkötelezettjének.
Szálláshelyünk továbbá tökéletes helyszínt biztosít családi nyaralásokra is, kisgyermekes családok részére nem elhanyagolható tényező a Balaton lassan mélyülő vize, a saját partszakasz közelsége, a finom, házias ételek.
Bízunk benne, hogy vendégeink maradandó, pozitív élményekkel teli nyaralásként gondolnak majd vissza a táborban töltött időre, és az elkövetkező évben, években sok új vagy visszatérő vendéget üdvözölhetünk majd ismét a Balatonszárszói Ifjúsági Táborban.

 

 

 

Naptár