Ünnepélyes alapkőletétel Esztergomban

Az EFOP 2.2.2-17-2017-00001 kódszámú pályázat keretén belül megvalósuló Kraxner Alajos Speciális Foglalkoztató Otthon és Intézményeinek Férőhely Kiváltásának ünnepélyes alapkőletételére 2018. március 28-án került sor.

Az alapkőletételt az IRMÁK Nonprofit Kft. által megrendezett szakmai nap követte.

Czibere Károly a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, Szekeres Pál miniszteri biztos, és Papp Ágnes az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségének  ügyvezetője köszöntötte az ünnepélyes alapkőletételen megjelenteket.

Az időkapszula földbehelyezését, az alapkőletételét több, mint egy éves intenzív szakmai munka előzte meg. A pályázat megírása – a benyújtási határidőre való elkészítése –  nem kevés munkát igényelt a projektben résztvevőktől.   A pályázat megírását követően izgalmas időszak várt mindenkire annak elbírálásáig, majd azután elkezdődhetett a leendő házak tényleges tervezése mellett lakóink és dolgozóink felkészítése a változásokra, mellyel egyidőben intenzív kommunikáció is kezdetét vette a befogadó településekkel.

Az ünnepélyes eseményt rövid szakmai nap követte, melyen nyitóbeszédet tartott a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár Czibere Károly. A megnyitót követően Szebenszki Jánosnak, az IRMÁK Nonprofit Kft. ügyvezetőjének előadása következett, melyben a Kft. eddigi szakmai munkájáról, eredményeiről hallhattunk, valamint az említett pályázat is bemutatásra került. Ezután Szekeres Pál miniszteri biztostól hallhattunk a téma fontosságát hangsúlyozó beszédet, amit  Papp Ágnes, az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségének ügyvezetője előadása követett, melyben különösen az érdekvédelem szerepe került megvilágításra a kiváltáshoz kötődően. Végül, de nem utolsó sorban Szilágyi Dániel, a Kraxner Alajos Speciális Foglalkoztató Otthon egyik lakója, az intézmény  érdekképviseleti fórumának tagja mesélt arról, hogy a kiváltás mit jelent az intézményben lakók számára.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek a megtisztelő jelenlétét, támogatóink lelkes beszédeit, mert ezek azok a pillanatok, amikor lehetőség nyílik a nehézségeket félretenni egy rövid időre, és együtt örülni az elért eredményeknek, és előre tekinteni a jövőre.

Az IRMÁK Nonprofit Kft. közel húsz éve nyújt  szociális szolgáltatásokat. Küldetése fókuszában mindig és mindenkor a fogyatékos, vagy idős emberek színvonalas, méltó ellátása szerepelt.

A Kraxner Alajos Speciális Foglalkoztató Otthon férőhely kiváltása kapcsán megépülő támogatott lakhatások, illetve az ezzel egyidőben megvalósuló alapszolgáltatás  fejlesztés újabb mérföldkő az IRMÁK Nonprofit Kft. valamennyi ellátottjának, az ellátottak hozzátartozóinak, munkavállalóinak és a fenntartójának életében egyaránt.  Hisszük, hogy  eredményeket csak közösen tudunk elérni, és tudjuk, hogy egy jó ügyért együtt dolgozni mindig felemelő.

Az eseményen készült sajtótájékoztató kapcsán megjelent hír alább olvasható.

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-ugye...

 

IRMÁK Cégcsoport

Társaságunk 2000. szeptemberi kezdete óta Magyarország egyik legnagyobb civil szociális szolgáltatójává nőtte ki magát, jelenleg napi szinten nagyjából 550 fő ellátottal. Szolgáltatásaink közé tartozik a szociális és idősellátás, és a támogatott lakhatás szolgáltatások nyújtása.