Januári programjaink

A januári hónap a karácsonyi visszaemlékezés, az Óév felidézésével kezdődött. A film klub foglalkozás keretén belül a 2013-as képek vetítésre kerültek. Örömmel idézték fel a nyaralás ok, strandolások emlékével együtt az adventi időszak mókás pillanatait.
A farsangi időszak is foglalkoztatta nagymértékben lakóinkat. A varrodai dolgozókkal közösen tervezték a jelmezeiket, egyeztették a lehetőségeiket. 5 teljesen új ruha is készült, amit a kliensek kéréséhez igazodott.
Január 25.-én hófutó versenyen vettek részt sportolóink, Kecskeméten, ahol szép eredményeket értek el.
A februári fő témánk a farsang volt. Lelkes előkészületek folytak. Csoportos és egyéni indulók is részt vettek a jelmezes felvonuláson.
A varrodai dolgozók számára volt ez most kihívás, hogy az igényeket és a lehetőségeket összehangolják. Az eredmény sok esetben elsöprő sikert aratott.
4 tagú zsűri értékelte a felvonulókat, s 4 díjazás született. Az abszolút első egy boszorkány lett, aki saját ötletét valósította meg segítséggel.
Második helyen végzett egy szerelmespár nagy napját életre keltő csapat. A menyasszonyt és vőlegényt 2 koszorúslány vezette oltárhoz, ahol egy pap jelképesen összeadta Őket. A hitelesség érdekében, még a gyűrűről és a csokor dobásról sem feledkeztek meg. Az esküvő megkoronázásaként pedig bevonult mulatozni a násznép is.
A további nyertesek a nappalisok közül egy tündér és szintén egy intézeti ellátott, Piroska lett.
A farsangi délután zenés mulatsággal telt el, ami vacsora után is folytatódott.
A februári hónap sem nélkülözte a mozgást. 2014. február, 08-án, 10. alkalommal, került megrendezésre, az IRMÁK SPRINT SE, és a Speciális Olimpia Szövetség közös szervezésében az Országos Tollaslabda Verseny.
95 értelmileg akadályozott versenyző érkezett a megmérettetésre, az ország 14 intézményéből.
A legeredményesebb csapatnak járó kupát Tiszakécske csapata szerezte meg.

IRMÁK Cégcsoport

Társaságunk 2000. szeptemberi kezdete óta Magyarország egyik legnagyobb civil szociális szolgáltatójává nőtte ki magát, jelenleg napi szinten nagyjából 550 fő ellátottal. Szolgáltatásaink közé tartozik a szociális és idősellátás, és a támogatott lakhatás szolgáltatások nyújtása.