Majorság

A közel 4 hektáros majorság a Pilis kapujában, Csobánkán található – távol a város zajától, hegyekkel körbeölelve. A természet szépségéhez társul a majorság barátságos állatainak szelídsége. A gazdaságban kecske, háziszárnyas és disznók nevelkednek, alig várják az idelátogató vendégek tápláló kényeztetését. A majorság területén egy lovarda is működik, ahol lovaglási lehetőség biztosított.

A kertészetünkben szabadföldi termesztés mellett három termesztőház is üzemel – itt állítjuk elő a park díszítéséhez szükséges dísznövényeket és zöldséget termelünk a saját főzőkonyhára (paradicsom, paprika, hagyma, zöldborsó, saláta, stb.)

A frissen telepített gyümölcsös termőre fordulásukig az öreg gyümölcsfáink látnak el minket meggyel, almával, szilvával; a levendulásban az illatpárnákhoz állítjuk elő a szükséges alapanyagot, 2 hektáron pedig szántóföldi növénytermesztés folyik.

A kertészeti termelés éves termesztési terv alapján történik okszerű és minimális – biokertészetben engedélyezett – vegyszerek alkalmazásával.

A majorsági dolgozók többsége az akkreditált foglalkoztatás keretében látja el feladatait, melyek a növénytermesztés és az állatgondozáson túl az intézmény parkjának fenntartása, ápolása is.

IRMÁK Cégcsoport

Társaságunk 2000. szeptemberi kezdete óta Magyarország egyik legnagyobb civil szociális szolgáltatójává nőtte ki magát, jelenleg napi szinten nagyjából 550 fő ellátottal. Szolgáltatásaink közé tartozik a szociális és idősellátás, és a támogatott lakhatás szolgáltatások nyújtása.