Nyolcvankettő férőhelyes idősek otthonát adtunk át Albertirsán, ahol a lakók 1-3 ágyas szobákban, magas színvonalon élvezhetik nyugdíjas éveiket. Az intézmény a gyönyörű kerttel rendelkező, helyi védettségű, egykori Rudnyánszky-kastélyban nyitotta meg kapuit. Az Irmák Nonprofit Kft. által működtetett albertirsai létesítménnyel az Irmák immár három helyszínen nyújt tartós időskori ellátást.

Hivatalosan is átadtuk az Irmák Nonprofit Kft. legújabb idősotthonát Albertirsán. Az új létesítmény 82 idős embernek nyújt majd otthont, 1-2-3 fős kényelmes szobákban. A férőhelyek feltöltése folyamatosan zajlik. Az idősek otthona a város csendes részén, a gyönyörű kerttel körbeölelt egykori Rudnyánszky-kastélyban működik, amelyet az Irmák újított fel 400 millió forintos saját forrásból. Az épületet már 2 000 óta az Irmák működteti, eddig értelmi fogyatékos emberek otthonaként szolgált.

Baán Katalin lakónk Fazakas Lászlóval, Albertirsa város polgármesterével

Az új funkció átalakításokat is hozott magával, így a kastély megújulva, a használati célnak megfelelően, tökéletes állapotban várja a lakóit. 18 ezer négyzetméter parkosított terület áll az idősek, látogatóik és a dolgozók rendelkezésére. A lakószárny a 2000-es évek elején épült, akadálymentesített környezetet kínál.

“Tudjuk, hogy az időseknek és hozzátartozóiknak sok esetben sajnos éveket is kell várniuk arra, hogy férőhelyhez jussanak, ezért mindig ünnep, amikor megnyílik egy új, minőségi szolgáltatást nyújtó idősek otthona. Több, mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezünk az idősgondozás területén, az albertirsai immáron a harmadik létesítményünk a piliscsabai és a csobánkai után. A célkitűzésünk ezúttal is az, hogy ne csak férőhelyet, hanem otthont, kényelmet és biztonságot is nyújtsunk a lakóknak” 

- mondta el Szebenszki Bence, az Irmák Nonprofit Kft. cégvezetője.

Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő és Szebenszki Bence IRMÁK cégvezető

 

“A szociális ágazatban jól és hibátlanul teljesíteni nagyon nehéz.. Azt gondolom, hogy nem csak az állam feladata az ellátás. Az államnak elő kell teremtenie a forrást, biztosítania kell a jogi hátteret és az ellenőrzést, de meg kell találnia azokat a partnereket, akik képesek olyan tevékenységet végezni, amire ők maguk és a környezetük is büszke lehet. Különösen értékes, hogy van olyan családi vállalkozás és közösség, aki szívvel-lélekkel végzik ezt a hivatást és erre tették fel az életüket. Büszke lehet Albertirsa közössége, hogy képes megteremteni annak a feltételét, hogy helyiek, itt élők elvállalják és magas szinten végezzék ezt a nagyon nehéz feladatot”

- mondta el Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő.

Szebenszki János ügyvezető, Szebenszki Bence cégvezető, Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő, Fazekas László Albertirsa város polgármestere

Az intézmény szellemi hanyatlásban, kóros feledékenységben, demenciában szenvedő lakók számára is szakszerű gondoskodást nyújt biztonságos és szerető környezetben.

Az 1994-es felújítás során egy időkapszulát találtak a kastély kertjében, benne egy alabástrom madonna szobrocskával és töltőtollal írt feljegyzéssel. A levelet dr. Muzsik István ügyvéd írta, ő rakta le a kastély alapjait 1924 márciusában. Családjával a történelem viharai miatt nem sokáig tudták élvezni a kastélyt.

Az időkapszulában ezt az üzenet állt, 1924-es dátummal: “Engedje az Úr Isten, hogy forrón szeretett kislányaink, Ilonka és Mária szép és boldog életet élhetnének e nagy áldozattal megépített házban.

"Szinte napra pontosan 100 évvel később én is ugyanezt kívánom az itt élő és a jövőben beköltöző lakóinknak egyaránt."

- mondta el jókívánságait Szebenszki János ügyvezető.

Az intézmény szellemi hanyatlásban, kóros feledékenységben, demenciában szenvedő lakók számára is szakszerű gondoskodást nyújt biztonságos és szerető környezetben.

 

Közösségi tér 

 

Könyvtár