Szakképzett ápolók, 24 órás felügyelet, nővérhívó rendszer, rendszeres háziorvosi és neurológiai ellátás:   
Az otthonokban 24 órás szakképzett ápolói felügyeletet biztosítunk, egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolást és gondozást. Az egészségügyi ellátás keretében hetente két alkalommal az otthonok orvosi szobájában háziorvos rendel. Neurológus heti rendszerességgel rendel az otthonokban, bőrgyógyász szakorvos, dietetikus szakorvos és urológus szakorvos pedig havonta tart rendelést az otthonokban. 

Szemészeti, audiológiai, ortopédiai rendelések szűrővizsgálat jelleggel évente, félévente ismétlődnek. Szakorvosi rendelésre lakóinkat a területileg illetékes rendelőintézetébe szállítjuk.

Gyógyszerellátás keretében a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően gondoskodunk a háziorvos és a szakorvosok által felírt gyógyszerek beszerzéséről. Az otthonok háziorvosa által összeállított alaplista szerinti gyógyszereket térítésmentesen biztosítjuk.
 

 

 

Napi három, illetve ötszöri étkezés (menüválasztásos rendszer, egyénre szabott diéta)   
Napi három, illetve ötszöri (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) étkezést biztosítunk saját főzőkonyháról. Egészségi állapotnak megfelelő, orvos által előírt diétás ételek a dietetikus iránymutatásai alapján készülnek. Jelenleg a következő diétákat, étrendeket biztosítjuk: cukorbeteg-, epekímélő-, gyomorkímélő-, vesekímélő-, tejmentes- diéta, vegetáriánus-, darabolt-, pépes étrend.

 

 

Napi foglalkozások és események
A hét minden napjára kínálunk programokat, mint például dalkör, nosztalgia délelőtt, teaház, kirándulás, kertészkedés, kézimunka stb., melyeken a részvétel önkéntes alapon történik. Megszervezünk nagyobb kirándulásokat, színházlátogatást, illetve mindent, amire igény és lehetőség van.

A társalgóban délutánonként különböző foglakozásokon vehetnek részt az érdeklődők (kézimunka, zene, előadások, társasjáték, színjátszás, stb).

Rendezvényeinkre, ünnepségeinkre az otthonok lakóin túl a hozzátartozókat is szeretettel várjuk. A terápiás munkatársak vezetésével lakóink versekkel, idézetekkel készülnek nemzeti ünnepeink méltó megemlékezéseire.
A gondosan ápolt kert árnyat adó fáival sétára hívogatja lakóinkat.

 

 

Mentálhigiénés ellátás, foglalkozások
Az otthonok terápiás munkatársaiként dolgozó szakemberek nyújtanak segítséget a beköltözést követő beilleszkedésben és a mindennapok ügyes-bajos dolgaiban. Szervezik a napi és heti foglalkozásokat, ünnepségeket és rendezvényeket, továbbá a mentális és fizikai állapotot figyelembe véve tartanak heti rendszerességgel kis- és nagyobb csoportos manuális, auditív, vizuális és memória szinten tartó és állapotmegőrző foglalkozásokat.

Az egyéni gondozás keretében mindenkinek személyre szabott ellátást nyújtunk. Az időskorra jellemző mozgás- és mentális problémákra szinten tartó, illetve lehetőség szerint fejlesztő terápiákat alkalmazunk.

 

 

Berendezett / saját bútorokkal berendezhető szobák / egy-két ágyas szobák, mini apartmanok  
A szobák kialakítása, átalakítása során arra törekedtünk, hogy leendő lakóink számára minél otthonosabb és biztonságosabb környezetet teremthessünk meg. Szobáink két ágyasok és bútorzattal rendelkeznek, de lehetőség van apartmanba való beköltözésre és saját bútorok elhelyezésére is. 

 

 

Személyszállítás, bevásárlás, mosás, takarítás
Az intézmény gondoskodik az épület, ezen belül a lakrészek, közös használatú helyiségek folyamatos tisztántartásáról.

Az otthonok lakóinak ruhaneműit, textíliáit modern gépekkel felszerelt mosodánk mossa és vasalja heti rendszerességgel.

 


Tv, internet hozzáférés minden szobánkban 
Minden lakószoba központi televízió-csatlakozóval és internet-hozzáféréssel van ellátva.