Balról jobbra:  Dr. Kancz Csaba főispán - Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal, Csizi Péter szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, Erős Gábor országgyűlési képviselő Fidesz-KDNP, Szebenszki Bence IRMÁK Nonprofit Kft. cégvezető, Dr. Alberti Péter Esztergom város alpolgármester 

Minden házba 12 fogyatékossággal élő lakó költözik be. A most átadott 4 ingatlan a lakhatás mellett fejlesztő foglalkozásoknak és nappali ellátásnak is helyet ad. Emellett lehetőséget biztosít a lakóknak arra, hogy állandó szakmai felügyelet mellett, társaságban, kényelmesen, a társadalom tagjaiként élhessenek produktív életet - eljárhassanak dolgozni, sportolni, kulturális eseményekre.

„Ez a beruházás a szintén Esztergomban működő házunk jó gyakorlata alapján valósul meg, a decemberben átadásra kerülő férőhelyekre már most várjuk a jelentkezéseket. (Jelenleg 254 főnek nyújtunk támogatott lakhatást: Esztergomban, Kesztölcön, Albertirsán, Szentendrén, Csobánkán és Pilisen.) Lakóink nem csupán lakhelyet, hanem olyan támogatást is kapnak, amivel képesek lesznek az önálló életvitelre”

- mondta a projektzáró ünnepséget követően Szebenszki Bence, az IRMÁK cégvezetője.

 

„Számomra ez a hely különösen fontos, itt lakom 500 m-re, a szüleim is itt laknak. Amikor megtudtam, mi fog itt történni, nagyon örültem neki, mert tudtam, hogy egy olyan hely fog eltűnni, ahol egy kiégett kamion hevert és most egy csodát látunk itt. Mert igenis, az Irmák csodát tesz, hisz olyan embertársainkkal foglalkozik, akiknek nagy szükségük van rá. Kívánom, hogy vegyenek részt a lakók a helyi programokon, megtisztelő, hogy itt vannak, hiszen nem győzöm elmondani, hogyha segítünk más embereken, annál nagyobb dolog nincs”

– mondta el Erős Gábor országgyűlési képviselő.

 

„A nagy létszámú fogyatékos intézmények helyett kisebb, modern, családias otthonokat biztosítunk. Sok családnak tudunk így reményt adni ezzel az összevont gondoskodással. Az Irmák Kft. megmutatta, hogy mennyire összetett a fogyatékosok ellátása, munkájukkal sokkal jobb és modernebb ellátórendszer jön létre”

– mondta el Csizi Péter szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár.  

Reméljük, hogy lakóink ugyanolyan szeretetben fognak itt élni, mint amilyen szeretettel és lelkesedéssel ezen a projekten dolgoztunk. 

A projektzáró ünnepségre az EFOP-2.2.25-22-2022-00005 kódszámú, „Szolgáltatás bővítése kiváltás után” kódszámú pályázat keretén belül került sor.  
 

Az új férőhelyekre már lehet jelentkezni. A részletekkel kapcsolatban kollégáink tudnak segíteni az irmak@t-online.hu e-mail címen, a +36 30 222 0575-ös vagy a +36 30 634 2883-as telefonszámon.